Τι είναι το Ice Bath;

Το Ice Bath (ή αλλίως κρύα υδροθεραπεία) είναι μια θεραπευτική πρακτική που περιλαμβάνει την εμβάπτιση (βύθιση) του σώματος σε πολύ κρύο νερό, συνήθως σε θερμοκρασίες μεταξύ 3-15°C, για συγκεκριμένη (μικρή) χρονική διάρκεια, συνήθως 1 – 5 λεπτά. Αυτή η πρακτική είναι δημοφιλής τόσο στους αθλητές όσο και στον χώρο της ευεξίας (wellness) για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει, όπως η μείωση της φλεγμονής, η ανακούφιση από τον πόνο, η επιτάχυνση της ανάρρωσης αλλά και την μείωση του άγχους  όπως επίσης και την βελτίωση της διάθεσης.

Οφέλη για το Σώμα και την Υγεία

 • Μείωση Φλεγμονών
  Η ψυχρή θερμοκρασία του νερού συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας τη φλεγμονή και το πρήξιμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μετά από έντονη άσκηση ή τραυματισμό, βοηθώντας στην ταχύτερη ανάρρωση.
 • Ενίσχυση Ανοσοποιητικού Συστήματος
  Η έκθεση σε κρύο νερό θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση “άμυνας” ενισχύοντας την ανοσοποιητική απόκριση του σώματος. Η ψυχρή θερμοκρασία ενεργοποιεί την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην άμυνα κατά των ασθενειών. Αυτός ο μηχανισμός βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ανοσολογικής λειτουργίας, καθιστώντας τον οργανισμό πιο ανθεκτικό σε λοιμώξεις και ασθένειες.
 • Ανακούφιση από τον Πόνο
  Το κρύο νερό έχει αναισθητικές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον μυϊκό πόνο και την ένταση. Η ψυχρή θερμοκρασία μειώνει τα νευρικά σήματα που μεταφέρουν τον πόνο στον εγκέφαλο, προσφέροντας γρήγορη ανακούφιση.
 • Βελτίωση Κυκλοφορίας και Επιτάχυνση Ανάρωσης
  Η εναλλαγή μεταξύ της θερμοκρασίας του σώματος και το “σοκ” του κρύου νερού κατά τη διάρκεια του Ice Bath βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος, καθώς το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Αυτό συμβάλλει στην αυξημένη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς βοηθόντας στην ταχύτερη μυική ανάρωση.
 • Μείωση Άγχους
  Η έκθεση σε κρύο νερό μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, προάγοντας την ηρεμία και την ευεξία. Το κρύο νερό ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση και την αποκατάσταση.
 • Βελτίωση Διάθεσης
  Το Ice Bath μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ενδορφινών, των φυσικών “ορμονών της ευτυχίας” του σώματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
 • Ενίσχυση Εγκεφαλικής Λειτουργίας
  Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που προκαλείται από το Ice Bath βελτιώνει την οξυγόνωση του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια.

Διάρκεια & Συχνότητα

Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστώνται συνεδρίες διάρκειας 1-5 λεπτών, 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι οδηγίες που θα σας δωθούν για την αποφυγή τυχόν κινδύνων από την υπερβολική έκθεση στο κρύο.

Συνεδρίες Ice Bath

1 συνεδρία εώς 5 λεπτά* – 15€
6 συνεδρίες εώς 5 λεπτά* – 75€
10 συνεδρίες εώς 5 λεπτά* – 100€

“Καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε πως μπορείτε να εντάξετε το “Ice Bath” στην αγαπημένη σας θεραπεία μασάζ για τα μέγιστα αποτελέσματα”

Ice Bath + Σάουνα Υπερύθρων

Η συνδυασμένη χρήση των θεραπειών “Σάουνα υπερύθρων” και “Ice Bath” μπορεί να προσφέρει ένα ενισχυμένο πακέτο ευεξίας και αναζωογόνησης. Η θερμότητα της σάουνας υπερύθρων βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην αποβολή τοξινών μέσω του ιδρώτα, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους και της έντασης.

Δείτε τα οφέλη της “Σάουνας Υπερύθρων”

Αφού ολοκληρωθεί η συνεδρία σάουνας, η επίσκεψη στο Ice Bath μπορεί να προσφέρει μια ευχάριστη αντίθεση θερμοκρασίας, προάγοντας την ανακούφιση και την αποκατάσταση των μυών. Ενισχύοντας τα οφέλη του Ice Bath λόγω της μεγαλύτερης θερμοκρασιακής διαφοράς και του “σοκ” στο οποίο υποβάλλεται ο οργανισμός!

*Εώς 5 λεπτά: είναι η συστηνόμενη διάρκεια έκθεσης στο κρύο νερό. Για την αποφυγή κινδύνων ΔΕΝ προτείνουμε την παραμονή σας πάνω απο 5 λεπτά στο κρύο νερό.