Περιποίηση Προσώπου τους Καλοκαιρινούς Μήνες.

Η καλή περιποίηση προσώπου, είναι ιδανική αν όχι απαραίτητη για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες έτσι ώστε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας υγιή και λαμπερή.
Μερικές από τις παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών:

  1. Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου με συχνότητα δύο φορές την ημέρα με ένα κατάλληλο καθαριστικό προσώπου, είναι ιδανικός για να βοηθήσει να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα, το περίσσιο σμήγμα και οι ρύποι που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της ημέρας.

  1. Ενυδάτωση

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας, κατάλληλη για τον τύπο δέρματος και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιδερμίδας μας, είναι αρκετή για να προσφέρει την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου μας, που χαρίζει διαύγεια, ελαστικότητα και λάμψη, χωρίς όμως να αυξάνει τη λιπαρότητα.

  1. Προστασία από τον ήλιο

Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) είναι το πιο σημαντικό βήμα στην καθημερινή μας ρουτίνα έτσι ώστε να παρέχουμε προστασία στο δέρμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Εφαρμόζουμε το αντηλιακό πριν την έκθεση στον ήλιο και φροντίζουμε την συχνή επανατοποθέτησή του κάθε 2-3 ώρες, ή ακόμα και πιο συχνά αν μεσολαβήσουν δραστηριότητες που προκαλούν έντονη εφίδρωση ή το κολύμπι.

  1. Απολέπιση προσώπου

Με την χρήση ενός ήπιου scrub ή peeling προσώπου απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ελαφρύνοντας έτσι την επιδερμίδα μας.
Κατά την απολέπιση, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τις κινήσεις μας και να αποφύγουμε υπερβολικούς και βίαιους χειρισμούς, καθώς αυτό ερεθίζει και μπορεί να τραυματίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα μας.

  1. Εφαρμογή μάσκας

Η χρήση μίας ενυδατικής μάσκας προσώπου με συχνότητα έως και δύο φορές την εβδομάδα, βοηθά στην επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας.
Επιλέγουμε μάσκες ανάλογα τον δερματικό μας τύπο για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και αλόη βέρα που προσφέρουν ενυδάτωση και έχουν καταπραϋντική δράση.

  1. Προστασία από τη ρύπανση

Η ρύπανση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα και να προκαλέσει επιδερμικές φλεγμονές, απώλεια ενυδάτωσης, ακόμα και πρόωρη γήρανση. Επομένως η χρήση προϊόντων προσώπου με αντιοξειδωτική δράση μπορούν να προστατεύσουν την επιδερμίδα από τις επιπλοκές που προκαλεί η ρύπανση και τους ρυπογόνους παράγοντες, όπως είναι η σκόνη, οι εκπομπές από τα οχήματα και οι χημικές ουσίες.

  1. Προστασία από την υπερβολική εφίδρωση

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα μας.
Η χρήση προϊόντων που ελέγχουν την συχνότητα εμφάνισης του ιδρώτα και η προσπάθεια μας να διατηρήσουμε το πρόσωπο μας στεγνό, είναι σημαντικά βήματα για να αποτρέψουμε δυσάρεστες επιπλοκές, όπως την εμφάνιση λιπαρότητας και τον απλό ερεθισμό, σε πιο σοβαρές επιπλοκές, όπως η δερματίτιδα, το έκζεμα και η εμφάνιση ακμής.

  1. Υγιεινή διατροφή και ενυδάτωση

Η υγιεινή διατροφή και η άφθονη κατανάλωση νερού, είναι σημαντικές για την υγεία της επιδερμίδας.
Η κατανάλωση σε τροφές που περιέχουν υψηλούς δείκτες νερού, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών των κυττάρων.

  1. Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιλέξτε ελαφριά προϊόντα που προσφέρουν αντηλιακή προστασία και είναι σημαντικό να αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει.
Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να κάνουν το μακιγιάζ να διαρρεύσει και να προκαλέσει φραγμό στους πόρους ή ερεθισμούς, προκαλώντας έτσι σχηματισμό ακμής, κνησμό και σε προχωρημένες περιπτώσεις, ακόμα και δερματίτιδα.