Σύνδρομο Παγωμένου Ώμου

Σύνδρομο Παγωμένου Ώμου
  • Θεραπεύτρια – Μαρία Ν.
  • Πελάτης – Κατερίνα
  • Θεραπεία – Θεραπευτικό 
  • Λόγος Επίσκεψης – Παγωμένος Ώμος (συμφυτική θυλακίτιδα)
  • Συνεδρίες – 4 (Τέσσερις)
    • Βελτιώσεις μετά την πρώτη συνεδρία: Ελάφρυνση του πόνου (μπόρεσε να κοιμηθεί χωρίς την λήψη αναλγητικών) 
    • Βελτιώσεις μετά την δεύτερη συνεδρία: Μεγαλύτερη & ευκολότερη κινητοποίηση του ώμου
    • Βελτιώσεις κατά το τέλος των συνεδριών: Ελευθερία κινήσεων (μπόρεσε μετά από καιρό να βάλει μόνη της την μπλούζα της)

Πριν ξεκινήσει η συνεδρία, συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις επώδυνες περιοχές στο σώμα της Κατερίνας για να αποφασίσουμε την ροή της θεραπείας μας. Αυτή είναι μια σημαντική διαδικασία που βοηθά τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους θεραπευτές, να καταλάβουμε τις ανάγκες του πελάτη και να προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα! Κατά την διάρκεια της θεραπείας διαπιστώσαμε ότι ο μυικός σπασμός (ψύξη), που η Κατερίνα είχε αναφέρει στην συζήτησή μας νωρίτερα, ήταν αρκετά πιο έντονος από αυτό που ένιωθε και την ώθησε στο να κλείσει αυτή την θεραπεία. 

Επιπλέον η ίδια μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν αδύνατο να σηκώσει το χέρι της πάνω από το ύψος του ωμου. Έτσι λοιπόν, η θεραπεία μας επικεντρώθηκε στην περιοχή της πλάτης. Ενώ δώσαμε περισσότερη προσοχή στους μύες της ωμοπλάτης, τους τραπεζοειδείς γιατί η αιμάτωση τους φέρει σημαντικό ρόλο στην διευκόλυνση της κίνησης και ως εκ τούτου, την χαλάρωση του μυϊκού της σπασμού.

Πριν το τέλος της συνεδρίας κάναμε παθητικές διατάσεις και πρότεινα ασκησιολόγιο και τον επαναπρογραμματισμό της συνεδρίας μας καθώς ο μυικός σπασμός ήταν αρκετά έντονα. Έπειτα από τέσσερις συνεδρίες κατάφερε να κάνει μόνη της διατάσεις και να σηκώσει το χέρι της πάνω από το ύψος του ώμου!  Χαρακτηριστικά μου είπε πως εκείνη τη μερα μπόρεσε να φορέσει τη μπλούζα της χωρίς να φοβάται πως θα πονέσει. 

Αυτά είναι ακριβώς τα λόγια που χαιρόμαστε να ακούμε ειδικά όταν μας δίνουν και οι ίδιοι την επιβεβαίωση για τα αποτελέσματα της κάθε θεραπείας. Αυτό είναι το κίνητρο μας για να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι!

Μάθε περισσότερα για τα Healing Stories