5 Τροφές που βοηθούν στην  εξάλειψης της κυτταρίτιδας

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε 5 τρόπους που μπορούμε να κάνουμε και να εντάξουμε στην καθημερινότητας μας για να βελτιώσουμε ή και να απαλλαγούμε απο την κυτταρίτιδα. Καμία προσπάθεια όμως δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τα κατάλληλα “καύσιμα” που θα θρέψουν τον οργανισμό μας και θα μας βοηθήσουν με τις θρεπτικές τους ουσίες!
5 Τροφές που βοηθούν στην  εξάλειψης της κυτταρίτιδας:

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι βασικά συστατικά για την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και μπορεί να μειώσει αισθητά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.Επιπλέον, περιέχουν καροτενοειδή, όπως τη βητακαροτένη, που βοηθούν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Μπανάνα

Η μπανάνα περιέχει αρκετά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από την κυτταρίτιδα. Είναι πλούσια σε κάλιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπέρτασης και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, δύο παράγοντες που συνδέονται με την υγεία τις επιδερμίδας. Επίσης σε συνδυασμό με την βιταμίνη Β6 βοηθούν με την σειρά τους στην ενίσχυση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Τέλος, η  μπανάνα είναι επίσης ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθάει αντίστοιχα στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι ένα φρούτο που περιέχει πλούσια ποσότητα ανθοκυανιδίνης, μια φυσική ουσία που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η ανθοκυανιδίνη βοηθάει στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα του δέρματος και να προκαλέσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ισορροπημένη διατροφή

Η κυτταρίτιδα μπορεί να σχετίζεται με την ανεπαρκή διατροφή, καθώς και με την υπερκατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Για να αποφύγετε την κυτταρίτιδα και να την εξαλείψετε, πρέπει να επιλέξετε μια ισορροπημένη διατροφή που ποικίλει σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τις τροφές που περιέχουν υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών.

Άφθονο νερό

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική για να αποτρέψετε την κυτταρίτιδα και να βοηθήσετε στην εξάλειψή της. Πίνοντας αρκετό νερό, η επιδερμίδα σας θα παραμείνει ενυδατωμένη και “ζωντανή” ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Η εξάλειψη της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με τη συνδυαστική εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων. Μην ξεχνάτε ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που επηρεάζει πολλές γυναίκες, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με τη σωστή διατροφή, την άσκηση και το μασάζ κατά της Κυτταρίτιδας.