5 Τρόποι εξάλειψης της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι μια δερματική αλλαγή που προκαλεί την εμφάνιση ανάγλυφου δέρματος και αποτελεί μια από τις κοινότερες αιτίες ανησυχίας για πολλές γυναίκες για λόγους αισθητικής. Αν και είναι αδύνατον να εξαφανιστεί πλήρως, υπάρχουν πολλοί τρόποι έτσι ώστε να μειωθεί η εμφάνισή της.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 5 τρόπους που βοηθάνε στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας:

 • Άσκηση
  Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξαλείψετε την κυτταρίτιδα. Μπορείτε να επιλέξετε ασκήσεις που επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση των μυών και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, όπως η γιόγκα, η πεζοπορία ή η κολύμβηση. Επίσης, οι ασκήσεις που επικεντρώνονται στην περιοχή των γλουτών και των ποδιών μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας.
 • Διατροφή
  Η διατροφή επηρεάζει το σώμα και την υγεία του δέρματος. Προσθέτοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως π.χ. το πράσινο τσάι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Παράλληλα, τρόφιμα πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη, πρέπει να αποφεύγονται καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές στο σώμα και να επιδεινώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
 • Ενυδάτωση
  Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Επομένως, η καθημερινή κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη και θα πρέπει να γίνεται αποφυγή του αλκοόλ και του καφέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ενυδατικά προϊόντα μετά το μπάνιο για την ενυδάτωση του δέρματος.
 • Μασάζ
  Το μασάζ βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, ειδικότερα όταν γίνεται σε συνδυασμό από ειδικές κρέμες οι οποίες μπορεί να περιέχουν ρούσκο, το γκίνγκο μπιλόμπα και πολλά άλλα φυτά και βότανα με τη μορφή εκχυλισμάτων ή αιθέριων ελαίων. Τα στοχευμένα αυτά συστατικά βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Αυτό σε συνδυασμό με τις ειδικές τεχνικές του μασάζ αποσυμφόρησης θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας.
 • Αποφυγή καπνίσματος
  Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και γνωστό για τις σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο δέρμα και τους βλεννογόνους, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, εξαιτίας των 7 χημικών ουσιών από τις οποίες τοξικές είναι αρκετές εκατοντάδες και περίπου 70 είναι καρκινογόνες.

Ελπίζουμε ότι αυτά τα πέντε τρόποι που σας παρουσιάσαμε μπορούν να σας βοηθήσουν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Θυμηθείτε ότι η κυτταρίτιδα είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες και ότι δεν υπάρχει μαγική θεραπεία για να την εξαφανίσουμε εντελώς. Αλλά αν ακολουθήσετε αυτούς τους πέντε τρόπους και συμπεριλάβετε τις προτεινόμενες τροφές στη διατροφή σας, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την εμφάνισή της.
Μην ξεχνάτε επίσης να είστε υπομονετικοί και σταθεροί στην προσπάθειά σας.
Με τον κατάλληλο συνδυασμό ασκήσεων, διατροφής και περιποίησης του σώματός σας, μπορείτε να έχετε ένα υγιές και όμορφο σώμα.

Μείνετε συντονισμένοι στο επόμενο άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 5 τροφές οι οποίες ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό και βοηθούν στη εξάλειψη της κυτταρίτιδας.
Δείτε το επόμενο άρθρο εδώ