Τεχνική ‘Bowen’

bowtech

Η τεχνική Bowen είναι μια ολιστική, ήπια, ασφαλής, και αποτελεσματική θεραπεία που στοχεύει ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτοθεραπείας τους σώματος. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον θεραπευόμενο αφού εστιάζει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών ανισορροπιών, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δράσει υποστηρικτικά στην περίπτωση χρόνιων παθήσεων. Δεν χρειάζεται να διακόψετε καμιά ιατρική αγωγή που ήδη ακολουθείτε, διότι συνεργάζεται άριστα με την κλασική ιατρική.

Επαναφορά του σώματος στην βέλτιστη κατάσταση

Το Bowtech ενεργοποιεί τους ακόλουθους μηχανισμούς:

· Λεμφική παροχέτευση: οι κινήσεις που χρησιμοποιούνται διεγείρουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι βελτιώνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού.

· Περιτονία: παίζει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό των μυών στην ευθυγράμμιση της στάσης και στην λειτουργία της ακεραιότητας. Μετά τις συνεδρίες Bowtech παρατηρούνται συχνά αλλαγές στην σωματική στάση και βελτίωση της κινητικότητας.

Τα οφέλη της τεχνικής

Η τεχνική επιτρέπει στο σώμα να αυτοιαθεί με ελάχιστη παρέμβαση και μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο εύρος παθήσεων όπως:

· Πόνοι στην ράχη και ισχιαλία

· Προβλήματα πεπτικού και εντέρου

· Ημικρανίες και άλλοι τύποι κεφαλαλγιών

· Προβλήματα χρόνιας κόπωσης

· Προβλήματα σε ισχίο, γόνατο, ποδοκνημική και πόδια

· Ανωμαλίες εμμηνορρυσιακού κύκλου, ορμονών, προβλήματα στειρότητας και πόνοι κατά την εγκυμοσύνη

· Προβλήματα σε αυχένα και ώμο (παγωμένος ώμος)

· Προβλήματα σε βουβωνική χώρα, κλίση της λεκάνης και ανισοσκελία των κάτω άκρων

· Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και ‘αγκώνα τένις’

· Αθλητική αποκατάσταση και άλλες τραυματικές κακώσεις

Πως εφαρμόζεται μια συνεδρία Bowtech

Μια συνεδρία Bowtech αποτελείται από μια σειρά ηπίων κινήσεων, οι οποίες εφαρμόζονται πάνω στο σώμα του ασθενή, που βρίσκεται ξαπλωμένος στο θεραπευτικό κρεβάτι, φορώντας ελαφριά και άνετα ρούχα. Μεταξύ κάθε σειράς κινήσεων, υπάρχει παύση 2-5 λεπτών, και όλη η συνεδρία διαρκεί 40-50 λεπτά. Οι κινήσεις αυτές είναι ήπιες, έχουν την μορφή ρολαρίσματος και εφαρμόζονται πάνω στους μύες, τους τένοντες και τον συνδετικό ιστό.

Πολιτική απορρήτου
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.